Muziek-lessen voor kinderen van 0 tot 4 jaar

Lessen


Schrijf je nu in voor de nieuwe cursus!


Elke les is anders, geen les is gelijk.
De lessen worden aangepast aan de groep, aan het ontwikkelingsniveau, aan bijzonderheden en aan eventuele speciale behoeften.
Elke les heeft een thema dat aansluit bij de actualiteit: we maken een schitterende kerstboom, bouwen een enorme sneeuwpop, dansen met de sneeuwvlokjes, gaan op zoek naar bloemetjes, zingen met de eerste vogels in het voorjaar, hebben waterpret en genieten van de zon, en als het herfst is, zoeken we eikels, kastanjes en nootjes.

Muziek is een taal voor de allerkleinsten

De kinderen leren liedjes bij de dingen die ze dagelijks doen. Door te zingen, te bewegen, te dansen en te spelen, worden niet alleen de muzikale en motorische vaardigheden van de kinderen ontwikkeld, maar ook hun taalvaardigheid en sociaal-emotionele vaardigheden. Bovendien wordt hun kennis van de wereld groter.
De ouders volgen de lessen samen met de kinderen. Ze hebben samen plezier en dat versterkt de band tussen ouders en kind. De ouders krijgen ook ideeën mee waarmee ze thuis verder aan de slag kunnen.
Tijdens de lessen maken de kinderen kennis met verschillende instrumenten, leren ze hoe je samen muziek kunt maken en ontdekken ze hoe leuk dat kan zijn.
Elke les begint met de grote vriend Het Paardje. Elk kind krijgt persoonlijke aandacht en aan het eind van de les komt Het Paardje natuurlijk nog even langs! Kinderen zijn gevoelig voor dit soort structuur en ze vinden het fijn dat ze weten wat er gaat gebeuren.Nieuwe cursussen in 2020:

Voorjaarscursus van 10 lessen:  8, 15, 29 februari
                                                      7, 14, 21, 28 maart
                                                      4, 18 en 25 april

Locatie Delfgauw - zaterdag
Groep voor kinderen 0,5 - 2 jaar om 9:30-10:15
Groep voor kinderen 2 - 4 jaar om 10:30-11:15
Stap in na het begin van de cursus? 

– Ja, zeker! Graag neem contact op.